“Nu onze collega weet hoe zij zich kan beschermen voor dominantie, kan zij met meer evenwicht ook haar werk weer met plezier en voldoening oppakken.” – Fleurop Interflora Nederland BV / casemanager – management assistent
Zo ziet de Scheiden op de Werkvloer methode eruit:
De methode Scheiden op de Werkvloer richt zich op het rechtzetten en stabiliseren van de pilaren van het leven, door training en coaching. Het coaching programma bestaat uit: een training van 1 halve dag, gevolgd door 4 coaching sessies die gebaseerd zijn op 5 pilaren. Dit traject duurt ~6-8 weken. Twee maanden na afloop van het traject is er nog een terugkom sessie.
Gedurende de trainingsdag worden een inventarisatie en plannen gemaakt en eerste acties ondernomen. Emoties uit het rouwproces, verschillende communicatiestijlen en tips rondom de belangen van de kinderen worden behandeld. In de losse coaching sessies wordt dieper in gegaan op:
Pilaar 1: Relatie:
Tijdens deze sessie bouwt de werknemer aan de relatie met zijn ex-partner van partnerschap naar ouderschap. Leren omgaan met eigen emoties en constructief communiceren met de andere ouder staan hierin centraal.
Pilaar 2 Thuis:
Werknemers maken zich bij een scheiding vaak zorgen over hoe het nu verder moet. Vooral vrouwen krijgen na de scheiding vaak meer zorgtaken, wat om een goede werk/privé balans vraagt. Een (praktische) handreiking om met de thuissituatie om te gaan geeft veel rust en overzicht. Denk hierbij aan de reactie van de kinderen op de scheiding, het maken van (tijdelijke) zorgafspraken, het vinden van een nieuwe woning, advies voor doorverwijzing op juridisch of financieel gebied etc.
Pilaar 3: Vitaliteit:
De werknemer werkt aan zijn of haar mentale en fysiek veerkracht. De tips en adviezen gaan over hoe je goed voor jezelf zorgt én overeind blijft in een crisissituatie.
Pilaar 4: Sociaal netwerk en relaties:
De omgeving vindt ook vaak het nodige van de situatie. Tijdens de sessie leert de werknemer om te gaan met reacties uit zijn omgeving en hoe hij of zij ervoor kan zorgen dat directe collega’s niet overbelast raken door jouw mogelijk uitval. Hierbij geldt vooral: hoe ontwikkelt de werknemer begrip voor zijn of haar situatie zodat collega’s zich zo min mogelijk belast voelen in hun werk?
Pilaar 5: Werk:
In deze sessie leert de werknemer met behulp van tips en tricks hoe hij of zij het beste het werk kan inrichten tijdens, maar vooral ook na de scheiding. Wat de werknemer qua draagkracht aankan is hierbij leidend om de kans op burn-out te verkleinen of te voorkomen.
Onze begeleiding voorkomt (langer) ziekteverzuim en verlaagt de kans op een burnout!
Kennissessie: “Voorkom onnodig ziekteverzuim bij een scheiding”
Hoe kun je als werkgever dit nu vóór zijn en hoe kun je er het beste mee omgaan? In hoeverre kun je je werknemer helpen?
Om deze vragen te beantwoorden, organiseren wij de kennissessie ‘Scheiden op de Werkvloer; voorkom onnodig ziekteverzuim bij een scheiding!’ Wees op tijd! Voorkomen is beter dan genezen!
Ben je werkgever en heb je interesse? Bel of mail mij voor een vrijblijvend gesprek.